Referat: Kärra KIF - Hälsö/Björkö

Kärra KIF - Hälsö/Björkö (4-1)
Hälsö/Björkös mål gjordes av: 2-1 (44min) Joshua Berntsson
-
6:e seriematchen och bortamatch mot Kärra Klarebergs IF på Klarebergsvallens gräsplan. Domare Elvis Jakupovic (bra) blåste igång matchen och det syntes att killarna var laddade. Kärra försökte få igång sitt traditionella passningsspel nere från backlinjen, men vi stressade på bra i deras uppspelsfas och det verkade störa Kärra en del och efter några minuter så började aggressiviteten ge resultat.
(7min) ett bra anfall där Gustav passar ut till Marcus på vänsterkanten och Marcus forcerar sig fram till ett halvskapligt skottläge, men målvakten räddar.
-
(9min) och Josh passar fram till Forse som får på ett rykande skott strax utanför, nu var vi på gång.
(13min) Marcus får ett kanonläge men skjuter tyvärr över och vi är inne i en bra period just nu, även om Kärra hade några snabba omställningar, så kändes vi klart hetare och vi hade flera halvbra målchanser utöver de som anges i referatet.
(20min) guldläge där Marcus ännu en gång driver ner på vänsterkanten och spelar till Jesper som rycker ner mot sidlinjen och spelar snett inåt till Forse som ”bara” skall dunka in bollen i mål, men bolluslingen studsar upp och Forse kommer med högerfoten, så skottet går över. Nu har vi otur, vi var värda ett mål på dessa chanserna.
-
(27min) och Jesper byter ut och in med Henke, som skapar en farlighet direkt, när han rycker fram med sin ”speed” men får tyvärr inte riktigt till skottet och målvakten räddar.
Då kommer kallduschen (33min) halvfarligt frisparksläge för Kärra långt ute på vår högerkant och Kärra lyfter in bollen till sina nickstarka killar, men bollen går istället rätt in i det bortre krysset och 1-0 till Kärra, lite orättvist tyckte Hälsö/Björköklacken, men vi vet om Kärras styrka på fasta situationer. Nu var det bara att ladda om batterierna till den andra halvleken.
.
2:A HALVLEK
Och den börjar inte bra, inom loppet av 9 minuter så avgjordes hela matchen, genom flera ödesdigra misstag, även om vi nästan var på gång då.
(3min) 2-0 Där en Kärraspelare alldeles för enkelt får ta sig förbi våran backlinje, istället för att stå på rätt sida i försvarsarbetet så går vi bort oss och Kärra gör enkelt 2-0.
Vi repar dock mod minuten senare (4min) när Forse passar fram Joshua som skjuter in reduceringen 2-1 och nu killar nu vänder vi detta kändes det nästan som, vi har chansen.
-
Men då kommer nästa ”kalldusch” (5min) Rött kort till Henke efter en tilltrasslad situation i Kärras straffområde, där vi hade en farlig målchans i momentet innan, Henke blir frustrerad i situationen och domaren tar fram det röda kortet direkt, nu blev det plötsligt ännu mer uppförsbacke.
(8min) Marcus drar på sig en onödigt frispark ute på vår högerkant nära mittlinjen och får ett gult kort, på den efterföljande frisparken som lyfts in mot straffområdet och där vinner Kärra luftduellen och nickar in bollen i mål 3-1 och det var väl nästan spiken i kistan även om det var 30 minuter kvar av matchen.
Spelet böljar sedan fram och tillbaka utan några riktigt farliga målchanser från något håll. Josh får ett gult kort i den 27min och även Jesper får ett gult kort och är därmed avstängd i nästa match.
I slutet av matchen (37min) lyfts ännu en boll in mot straffområdet av Kärra och en Kärraspelare kommer högre i duellen än William och slutresultatet 4-1 nickas in.
-
Första halvlekens 30 minuter fram till Kärras 1-0 mål såg riktigt bra och lovande ut, hade vi fått utdelning där hade kanske matchen sett helt annorlunda ut. Erik i sin nya mittbacksposition var en av matchens bästa spelare ihop med Jernarp på mittfältet tyckte vi på läktaren, men det var även flera andra som gjorde bra prestationer i alla fall under de första 30 minuterna av matchen, sedan är klart att det kändes lite tyngre att spela, men det gäller att aldrig ge upp och aldrig deppa ihop.
Men nu blev det Kärra som tog full pott och då är det bara att bita ihop och fokusera mot nästa veckas match istället, lite olyckligt att det blev 2 veckor mellan denna matchen och derbyt mot Hönö/Öckerö. Nu ser vi fram mot hemmamatchen på SÖN 13/6 klockan 17:00 mot Sandarna BK på Björkövallen.